Maailman upein uima-allas? Siltana kerrostalojen välillä

Matkailu · Tim Isokivi

Lontoossa tulee olemaan lähivuosina mahdollisuus harrastaa uimista kymmenien metrien korkeudessa, seuraten samalla liikenteen vilinää alapuolellaan. Kyseessä on Embassy Gardens -rakennusten väliin lähitulevaisuudessa rakennettava uima-allas.

Sky Pool, eli taivas-allas, tulee sijaitsemaan kymmenkerroksisten rakennusten huipulla, noin 35 metrin korkeudessa. 20 senttimetriä paksusta lasista valmistettava uima-allas tulee toimimaan eräänlaisena uitavana siltana talojen välillä. The Guardian -lehden mukaan hankkeesta vastaavat Arup Associates ja Ballymore development group.

Embassy Gardensin asuntojen hinnat kulkevat 850.000 eurosta ylöspäin, joten aivan kellä tahansa ei valitettavasti tule olemaan mahdollisuutta nauttia taivaalla sukeltamisesta. 25 metriä pitkän altaan odotetaan valmistuvan vuonna 2018.