UAV-helikopteri kuvasi täyden pakolaisveneen rantautumisen

Viihdeuutiset · Annika Kela

Lesbosin rannalla partioineet viranomaiset ovat kuvanneet videoita pakolaisten rantautumisesta UAV-helikoptereiden avulla. Heille pakolaisten vastaanottamisesta on tullut jokapäiväinen operaatio. Netissä on julkaistu videoita veneistä, jotka saapuvat saaren rannalle.

Kreikkaan kuuluvalle Lesbos-saarelle on saapunut kymmeniä tuhansia pakolaisia muun mussa Syyriasta. Netissä julkaistulla videolla esiintyneet pakolaiset ovat yksiä onnekkaimmista, sillä monet täyteen ahdetuista veneistä eivät koskaan saavu määränpäähänsä.

Ruptly-kanavan julkaisemassa videossa on suuri kumivene, joka on ääriään myöten täynnä. Kaikilla veneessä olijoilla ei ollut edes pelastusliiviä. Veneen nähtyään viranomaiset riensivät auttamaan ihmiset pois veneestä.