Etsintäkuulutettujen pidätyskuvista pelikortit Kiinassa

Viihdeuutiset · Annika Kela

Kiinalainen poliisilaitos on julkaissut netissä kuvia teettämistään pelikorteista. Erikoisen korteista tekee se, että kortteihin on tulostettu etsintäkuulutettujen rikollisten kuvia. Poliisien korttipakoissa on yhteensä 248 erilaista rikollista.

People’s Daily Online -sivuston mukaan etsintäkuulutettujen kasvoilla koristettuja korttipakkoja on teetetty 15.000 kappaletta. Pelikortteja on jaettu poliisilaitosten lisäksi myös kansalaisille. Guangxin provinssissa pakkoja on jaettu jo yli 3.000 kappaletta.

Tempauksen takana on Binyangin poliisilaitos. Viranomaiset uskovat, että esimerkiksi pokeria pelaamalla kansalaiset ja poliisit oppivat helpommin muistamaan etsintäkuulutettujen kasvot. Näin ollen rikolliset on helpompi tunnistaa kadulla ja saada kiinni.

Poliisi on luvannut etsintäkuulutetuista löytöpalkkion, joka on suuruudeltaan noin 266 euroa. Toistaiseksi ei ole tiedossa onko korteissa esiintyviä rikollisia saatu pelikorttien ansiosta kiinni.