Suomen järvet jäivät toiseksi – silmiähivelevä näky Yhdysvalloissa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen Washingtonin osavaltiossa sijaitsee turkoosi järvi, joka vie retkeilijän viettämän leirielämän kokonaan uudelle tasolle. Upea Diablo-järvi houkuttelee luontoa rakastavia vaeltajia matkaamaan Kaskadivuoriston upeisiin maisemiin.

Diablon järvimaisemista on julkaistu time lapse -video, joka saa kaikki kauneuden ystävät haukkomaan happea. Vaikka suomalaiset ovat tottuneet upeisiin järvimaisemiin, vie Diablo-järven ympäristössä kuvattu video katsojansa liki paratiisinomaisiin tunnelmiin. Järvi on hohtavan turkoosi sinne valuvien mineraalien ansiosta.

Diablo-järvi on syntynyt samannimisen padon ansiosta ja vesistö sijaitsee 366 metriä merenpinnan yläpuolella. Järvessä elää uhanalaisia kalalajeja, kuten nieriöihin kuuluva salvelinus confluentus. Siellä on myös runsaasti kirjolohia, punakurkkulohia ja puronieriöitä, Roadtrippers-sivusto ynnää.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat