Suomalainen Viwer mullistaa 360°-esitykset

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Tamperelainen Flycam Oy on tänään julkaissut Viwer-palvelunsa, jossa asiakkaat saavat itse tehtyä monipuolisia 360°-verkkoesityksiä panoraamakuvista ja -videoista. Maailmanlaajuisesti merkittävän verkkopalvelun kohderyhminä ovat alkuvaiheessa erityisesti kiinteistö- ja matkailualojen yritykset.

Panoraamakuvat ja -videot ovat tehneet tänä vuonna läpimurtonsa, mutta 360°-verkkoesitysten julkaisemiseen ei ole tähän mennessä ollut helppokäyttöisiä työkaluja. Panoraamaesityksiä jo vuodesta 2011 lähtien toteuttanut Flycam Oy ryhtyi kaksi vuotta sitten suunnittelemaan omaa 360°-palveluaan, koska maailmalta ei löytynyt yrityskäyttöön sopivaa tarpeeksi helppokäyttöistä julkaisualustaa. Nyt Flycam Oy on julkaissut Viwer-palvelunsa.

– Markkinamme ovat globaalit, sillä täysin vastaavaa palvelua ei vielä löydy muualta. Suomi on mainio testialue, koska yritykset ja kuluttajat ovat keskimääräistä valmiimpia uusien teknologioiden käyttämiseen. 360°-materiaali tulee yleistymään markkinoinnissa nopeasti lähivuosina, ja Viwer®-palvelussa yritykset voivat viimein itse tehdä kokonaisia panoraamaesityksiä muutamassa minuutissa, Flycamin toimitusjohtaja Arttu Pulkkinen kertoo.

Panoraamakuvien ja -videoiden siirtäminen Viwer-verkkopalveluun onnistuu muutamalla klikkauksella sekä tietokoneilta että mobiililaitteilta. Esityksiin saa lisättyä helposti tekstejä, still-kuvia, pohjakarttoja ja videoita sekä linkityksiä esityksen kuvien välillä. Näin esimerkiksi lomakohteen tai kiinteistön esitteleminen tulee helpommaksi kuin koskaan aiemmin, ja esittelyn voi tehdä mobiilisti mistä tahansa. Viwerin käyttämiseen ja esitysten tekemiseen ei tarvita erillistä sovellusta tai kalliita kamerahankintoja. Valmiit esitykset voi upottaa vaikkapa lomakohteen tai myynti-ilmoituksen verkkosivulle.