Häpykarvat saavat lähteä! 84 prosenttia amerikkalaisnaisista trimmaa alapäätään

Terveys Viihdeuutiset · Stara.fi

Vielä 1970-luvulla häpykarvoitus sai rehottaa vapaasti naisten jalkovälissä, mutta sittemmin ajat ovat muuttuneet melkoisesti. Kerroimme kolme vuotta sitten kuinka esimerkiksi satiaiset ovat kuolemassa sukupuuttoon alapääkarvoitusten kadotessa. Nyt asiasta on saatu uutta tutkimustietoa.

JAMA Dermatologyn tutkimuksen mukaan nykyisin jopa 84 prosenttia amerikkalaisnaisista trimmaa alapäänsä karvoitusta jollain tavalla ja vain 15 prosenttia ei ole koskaan tehnyt mitään karvoitukselleen. Tutkimukseen osallistui 3.316 naista eri ikä- ja väestöryhmistä sekä eri alueilta ja eri tuloluokista.

Tutkimuksessa paljastui, että alapään karvoituksen trimmaamisessa on suuria eroja eri ryhmissä, sillä esimerkiksi valkoihoiset naiset ovat siinä merkittävästi muita aktiivisempia. Samoin 18-24-vuotiaat naiset olivat aktiivisempia kuin yli 45 vuotiaat naiset. Samalla selvisi, että korkeammin koulutetut naiset trimmasivat alapäätään useammin kuin heikosti koulutetut.