Mies väittää keksineensä älypuhelimet – vaatii Applelta 10 000 000 000 dollaria

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvalloissa oikeudenkäynneissä tuomitut korvaukset ovat usein käsittämättömiä, sillä jopa kolarista voi saada miljoonien korvaukset. Nyt floridalainen Thomas S. Ross on haastanut Applen oikeuteen ja vaatii yhtiöltä 10 miljardin dollarin korvauksia. Mies väittää nimittäin keksineensä älypuhelimet vuonna 1992.

Ross perustaa väitteensä vuonna 1992 jättämäänsä patenttihakemukseen, jossa hän hahmotteli yllättävän tarkasti tulevat kosketusnäyttöiset älypuhelimet jo kauan ennen ensimmäisen iPhonen lanseeraamista. Miehen hahmotelman mukaiset laitteet ovat sittemmin mullistaneet ihmisten välisen kommunikaation, mutta hänelle ei ole maksettu siitä korvauksia.

10 miljardin korvausvaatimus perustuu laskelmaan, jossa Applen tulisi maksaa 1,5 prosenttia lisenssimaksua jokaisesta myymästään puhelimesta nyt ja tulevaisuudessa. Jatkossa summa tulisi olemaan noin 3,5 miljardia dollaria vuodessa. Ongelmaksi muodostuu kuitenkin se, että Thomas S. Rossin patenttia ei hakemuksesta huolimatta koskaan hyväksytty rekisteriin, koska hän ei maksanut hakemusmaksua ajoissa.

Patenttihakemus
Patenttihakemus