Avioliitto voi pelastaa miehen hengen – yliopiston karu tutkimustulos

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Avioliitto on parhaimmassa tapauksessa kahden toisiaan rakastavan ihmisen välinen liitto, jossa puhalletaan yhteen hiileen ja toimitaan tiiminä. Avioliitossa tuetaan kumppania ja panostetaan yhteiseen hyvinvointiin. Tuoreen tutkimustuloksen mukaan avioliitto voi pelastaa jopa aviomiehen hengen.

Duken yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan sinkkumiehet kuolevat kolme kertaa todennäköisemmin vaikeaan leikkaukseen tai sen jälkeisiin komplikaatioihin kuin avioliitossa olevat kaksilahkeiset. Eronneet miehet kuolevat kaikista herkimmin, peräti 76 prosenttia todennäköisemmin kuin avioliitossa olevat tai leskeksi jääneet.

Tutkimukseen osallistui 11.500 miestä, jotka olivat käyneet leikkauksessa. Heistä 7,7 prosenttia kuoli kahden vuoden kuluttua operaatiosta. Avioliitolla ei kuitenkaan ole vaikutusta leikkauksen aiheuttamaan kuolleisuuteen naisille. Toisin sanoen avioliitto näyttää olevan suojeleva tekijä ainoastaan miehille, ja he saattavat saada vaimoltaan tuikitärkeää sosiaalista tukea, Daily Mail uutisoi.