Maailmanloppu lähestyy taas: ”Planeetta törmää Maahan lokakuussa”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Salaliittoteoreetikot, uskonlahkot ja muinaiset ihmisryhmät ovat kautta aikojen ennustaneet maailmanloppua mitä mielikuvituksellisimmilla tavoilla. Aivan viime vuosina uhka on yleensä liitetty avaruuteen. Yksi vuosien ajan liikkeellä olleista teorioista liittyy Nibiru-planeettaan.

Vuosituhansien ajan on liikkunut väite, jonka mukaan sumerilaisten löytämä liikkuva planeetta Nibiru törmäisi kohtalokkaana päivämääränä maapalloon tappaen kaikki sen ihmiset. NASA kommentoi väitteitä jo vuonna 2012, kun astrobiologi David Morrison kertoi saaneensa asiasta ihmisiltä runsaasti kyselyitä.

Morrison kertoi olevansa huolestunut siitä, että teini-ikäisillä oli havaittu itsetuhoisuutta, koska he pelkäsivät maailmanloppua. Tutkija tyrmäsi jyrkin sanoin internetissä levitetyt maailmanloppuhuhut ja kertoi pitävänsä niitä maya-kalenterin väärin tulkitsemisena. NASA julkaisi tiedotteen, jonka mukaan maailmanloppu ei tulisi ainakaan joulukuussa 2012.

Nyt Nibiru on noussut jälleen uudelleen esiin, ja tällä kertaa hurjien väitteiden mukaan planeetta ilmestyisi aurinkokuntaamme lokakuussa 2017 ja törmäisi maapalloon kohtalokkain seurauksin. Salaliittoteoreetikkojen mukaan planeettaa on vaikea havaita, koska sen valtava massa lähestyy maata Etelänavan suunnalta. Planeetan lähestymisen väitetään suistavan maapallon akseliltaan ja aiheuttavan tuhoisia myrskyjä ja maanjäristyksiä.