Onko parisuhteesi aikuismainen? Näistä merkeistä tiedät

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Parisuhde-elämä opitaan yleensä vain seurustelemisen kautta. Olipa kyse sitten seksistä tai toisen kunnioittamisesta, ei yhdessäoloa voi oppia kuin yrityksen ja erehdyksen avulla. Aikuismaisessa suhteessa on yllättävän helppoa olla – etenkin jos vertaa teini-iän sydäntäraastaviin rakkauskuohuihin.

Aikuiset osaavat rakastaa toisiaan ilman turhaa stressaamista tai venkslaamista. Parisuhdedraamat kuuluvat ainoastaan nuorten, kokemattomien tai saippuasarjoissa elävien ihmisten arkeen. Kumppanuus on parhaimmillaan luonnollisen helppoa, turvallista ja niin, aivan normaalia.

Aikuismainen suhde ei tarvitse järjettömiä ponnisteluja onnistuakseen. Kumppanusten ei tarvitse pitää toisiinsa yhteyttä jokaisena vuorokauden tuntina. He eivät halua muuttaa partneriaan, vaan osaavat arvostaa heidän kaikkia puoliaan. Terveessä parisuhteessa mukaudutaan ja tehdään kompromisseja. Tasapainoinen liitto tarkoittaa samassa veneessä soutamista yhteistä määränpäätä kohti.

Tulevaisuuden suunnitelmat eivät ahdista, kun kumppani on oikea ja molemmat ovat aikuisia. Suhteessa saa ja pitääkin olla välillä eri mieltä. Asiat eivät kuitenkaan muodostu kynnyskysymyksiksi, vaan molemmat ymmärtävät toistensa eriävän kannan ilman turhanpäiväistä riitelyä. Aikuisten suhteessa ei myöskään tarvitse hokea rakkaudentunnustuksia jokaisessa välissä. Toisesta välittäminen näytetään arkisin teoin tai hellyydenosoituksin. Kun suhde on kypsä, synkkaa liiton osapuolilla kaikilla mahdollisilla tasoilla, niin henkisesti kuin fyysisesti.

Lähde: YourTango