Lapset mukaan kotitöihin! Tehtävien jakaminen kannattaa

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Lapset nauttivat yleensä aikuisten kanssa touhuilemisesta. Pikkuväki kannattaakin opettaa jo pienestä pitäen talon ja kodin tavoille, joissa jokaisella on oma hommansa yhteisen paikan siistinä pitämisessä. Ipanoista voi olla suurta apua kotitöissä, ja tehtävät voivat heidän mielestä uskomattoman hauskoja.

Kun lasten tekemiseen liittää sopivan määrän kehuja, ovat tenavat yleensä erittäin polleina saatuaan auttaa vanhempiaan. Lapset osaavat esimerkiksi kastella puutarhaa omalla kastelukannullaan tai letkulla. Vesileikit ovat muutenkin pienokaisten mieleen, joten miksipä heidän ei antaisi telmiä sielunsa kyllyydestä puutarhahommissa auttaen? Antakaa lasten repiä vaikkapa rikkaruohoja tai voikukkia juurineen pientä palkintoa vastaan.

Pikkuiset kannattaa ottaa myös ruoanlaittoon mukaan. He voivat pilkkoa pikkusormillaan salaattia, irrotella mansikan kantoja tai paloitella hedelmiä muoviveitsellä. Värejä tunnistavat lapset voi valjastaa pyykkien erottelemiseen tai pesukoneen täyttämiseen. Pyykkirumban jälkeen sukkien parien etsimisestä voi tehdä leikin.

Ipanoista voi olla apua myös auton pesussa, postin hakemisessa tai lattioiden pyyhkimisessä. Hieman vanhemmat lapset osaavat auttaa pöydän kattamisessa ja siivoamisessa sekä tiskikoneen täyttämisessä. Muksuille voi näyttää lemmikkieläimille sopivan ruokamäärän ja tehdä eläinten ruokkimisesta heidän päivätyönsä esimerkiksi kesäloman ajaksi.

Lähde: PureWow