Lue aina käyttöehdot! 22 000 ihmistä lupautui tietämättään siivoamaan vessoja

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Erilaisiin palveluihin rekisteröityviä kehotetaan usein lukemaan käyttöehdot tarkkaan, mutta vain harva todella tekee näin. Monissa tapauksissa palveluehdot tulee korkeintaan silmäiltyä läpi. Tällä tavoin niiden pienet yksityiskohdat voivat jäädä huomaamatta.

Ilmaisia Wi-Fi -yhteyspisteitä tarjoava yritys Purple järjesti taannoin tempauksen, jonka tarkoituksena oli osoittaa miksi pienen tekstin lukeminen kannattaisi aina. Yhtiön yhteyspisteiden käyttöehtoihin oli piilotettu erikoisia yksityiskohtia. Käyttäjille kerrottiin, että palveluntarjoaja saattaa vaatia heitä suorittamaan tuhannen tunnin edestä yhdyskuntapalvelua.

– Siihen saattaa sisältyä: Eläinten jätösten siivoamista puistoista. Kulkueläinten halaamista. Viemäritukosten tyhjennystä käsin. Ulkokäymälöiden siivoamista festivaaleilla. Etanoiden kuorten maalaamista niiden piristämiseksi. Purukumin raapimista kaduilta, palveluehdoissa luki.

Palveluun rekistöityi yli 22.000 ihmistä ympäri maailmaa. Mashable-sivuston mukaan ainoastaan yksi ihminen huomasi käyttöehtojen oudot yksityiskohdat kahden viikon aikana.

Purple on ilmoittanut olevansa ensimmäinen EU:n uutta General Data Protection Regulation -nimellä tunnettua tietosuoja-asetusta noudattava Wi-Fi -takaaja. Toukokuussa 2018 voimaan astuvan tietosuojalain mukaan käyttäjiltä vaaditaan yksiselitteinen suostumus, ennen kuin heidän dataansa voidaan käyttää kaupallisiin tarkoituksiin.