Taivaan portti on olemassa – Kiinassa mykistävän upea kalliomuodostelma

Matkailu · Stara.fi

Taivaan portit mainitaan monissa uskonnollisissa sanonnoissa, mutta harva tietää, että sellainen on oikeasti olemassa. Ei toki uskonnollisessa mielessä, mutta Kiinassa sijaitsevaa Tianmenin vuorta kutsutaan sen upeuden vuoksi Taivaan portiksi. Kyseessä on mykistävän upea kalliomuodostelma, jonka korkeiden portaiden huipulla näyttää olevan portti taivaaseen.

Kaakkois-Kiinassa Hunanin provinssissa sijaitsevassa kansallispuistossa sijaitseva vuori on noussut suosituksi turistikohteeksi paitsi Taivaan portin myös maailman pisimmän vuorella turistikäytössä olevan vaijerihissin ansiosta. Hissimatkalla on pituutta peräti 7,5 kilometriä ja vaijerissa on kiinni peräti 98 matkustamoa. Hissi kulkee korkeimmillaan peräti 1.279 metrin korkeudella.

Alueella sijaitsee myös ravintola ja Tang-dynastian aikaan rakennettu temppeli. Vuonna 2011 Taivaan portti nousi otsikoihin, kun hurjapäinen laskuvarjohyppääjä Jeb Corliss lensi siitä läpi siipiasullaan.

#heavensgate

A post shared by @dwasnyc on

#china #heavensgate

A post shared by @dwasnyc on

https://www.instagram.com/p/BYw2ziFlqiS/