Ravintolaketju poisti muovipillit – suojelee ympäristöä drinkki kerrallaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Luonnossa heikosti hajoavaa muovijätettä yritetään vähentää aktiivisesti ympäri maailmaa. Teot eivät kuitenkaan nykyisellään riitä, sillä noin kymmenen prosenttia vuodessa tuotettavasta 90 miljardista kilosta muovijätettä päätyy maailman meriin. Kyseessä on merkittävä ympäristöongelma.

Yhdistyneessä kuningaskunnassa toimiva ravintolaketju J D Wetherspoon, tuttavallisemmin Wetherspoons, on lopettanut muovipillien panemisen drinkkeihin automaattisesti. Yhtiö korvaa muovista valmistetut pillit paperisilla versioilla, joita saa juomaansa vain pyydettäessä, BBC uutisoi. Wetherspoonsilla on noin tuhat pubia ympäri Brittein saaria.

Muotisuunnittelija Vivienne Westwood puhui hiljattain saman asian puolesta. Hän julkaisi Facebookissa kuvan, jossa pyysi ihmisiä kieltäytymään turhaa jätettä aiheuttavan muovipillin panemisesta heidän juomaansa. Pelkästään Yhdysvalloissa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa heitetään roskikseen päivittäin 550 miljoonaa pilliä. Yhden muovipillin maatuminen kestää 200 vuotta.

Publié par Vivienne Westwood sur mardi 21 mars 2017