Vuori romahtamassa asuttuun laaksoon Norjassa – suora nettilähetys käynnissä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ympäri maailmaa on tänä vuonna tapahtunut monia poikkeuksellisia luonnonmullistuksia, ja eräs niistä on parhaillaan käynnissä Norjassa. Siellä nimittäin yleisradioyhtiö NRJ lähettää parhaillaan verkossa suoraa lähetystä Länsi-Norjassa sijaitsevalta Mannen-vuorelta, joka on sortumaisillaan.

Mannen-vuoren kyljestä on ennusteiden mukaan sortumassa valtava yli kilometrin korkuinen osa Romsdalenin laaksoon. Mahdollinen romahdus on ollut tiedossa jo kahdeksan vuoden ajan, ja nyt viranomaiset ovat ryhtyneet toimeen romahduksen nopeuttamiseksi. Alueen asukkaat on evakuoitu.

Sunnmørsposten-lehden mukaan vuoreen ilmestyneet halkeamat ovat kasvaneet parhaimmillaan jopa 15 senttimetriä päivässä, joten vuoren romahtaminen lähestyy koko ajan. Asiantuntija Brigt Sandal kertoi lehdelle hetki sitten, että halkeamien odotetaan kasvavan jatkossa noin 10 senttiä päivässä. Vuoren romahtamisen hetkeä on vaikea ennustaa. Vuoren yläosassa kolme ihmistä ohjaa parhaillaan vettä halkeamiin, jotta ne kasvaisivat nopeammin.

NRK-yleisradioyhtiön suoraa nettilähetystä voi seurata tästä linkistä. Alla olevasta ikkunasta voin katsoa TV2-televisiokanavan suoraa nettilähetystä Facebookin kautta.