Matrix-elokuvassa nähty koodi selvitettiin – sisältää sushireseptejä!

Digi · Terhi Piiroinen

Vuonna 1999 ilmestyneen Matrix-tieteiselokuvan alussa nähdään musta ruutu, jolla valuu alaspäin vihreitä koodeja. Tarkempi tarkastelu osoittaa, että koodit ovat itseasiassa japanilaisia kirjainmerkkejä. Mitä ne sitten tarkoittavat?

CNet-lehti selvitti Matrix-elokuvan koodit. Vihreä kirjainsade on todellisuudessa kaikkea muuta kuin kiehtovaa science fictionia. Elokuvan graafisesta suunnittelusta vastannut Simon Whiteley on paljastanut, että hän on ottanut koodit japanilaisen vaimonsa keittokirjasta. Toisin sanoen Matrixin alussa nähdään suuri joukko sushireseptejä.

– Mielestäni on hauskaa kertoa kaikille, että Matrixin koodi on tehty japanilaisista sushiresepteistä, Whiteley naureskeli.

Keanu Reevesin tähdittämä Matrix-elokuva palkittiin neljällä Oscarilla. Sen DVD-versio nousi vuonna 2001 kaikkien aikojen myydyimmäksi elokuvaksi. Elokuva kertoo Neo-nimisen tietokonehakkerin selvittäneen totuuden todellisuuden takaa, eli ihmiset elävätkin oikeasti vain Matrix-nimisessä virtuaalimaailmassa.