7 diureettia ruokaa – näillä poistat kehostasi nestettä

Lifestyle Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Diureettisilla ruoilla on turvotusta poistava vaikutus, koska ne tasapainottavat kehojen nesteitä. Näissä ruoissa on yleensä paljon vettä ja mineraaleja, jotka auttavat huuhtomaan liiallista suolaa kehosta virtsan kautta pois.

Diureettiset ruoat poistavat kehosta ylimääräistä nestettä ja saavat olon tuntumaan hieman kevyemmältä, minkä vuoksi niitä kannattaisi lisätä ruokavalioon. Askel Terveyteen -sivuston mukaan nestettä poistavista ruoista etenkin tomaatti, kurkku, ananas, vesimeloni, punajuuri, verkkomeloni ja sipuli toimivat erityisen hyvin.

Edellä mainitut kasvikset ja hedelmät sisältävät paljon vitamiineja, mineraaleja ja vettä, joiden vuoksi niillä on diureettisia ominaisuuksia. Tämän lisäksi ne poistavat kehosta myös tehokkaasti myrkkyjä ja edistävät hyvää terveyttä. Näitä raaka-aineita kannattaa suosia myös silloin kun tavoitteena on painonpudotus.