Kaikki menee päin mäntyä? Näin palautat uskon elämään

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Osa ihmisistä on huomannut, että jos yksi asia menee heidän elämässään pieleen, kohta varmasti myös toinenkin asia päin prinkkalaa. Joskus elämä tuntuu etenevän sykleittäin, jolloin kaikki asiat menevät mönkään samaan aikaan. Kannattaa muistaa, että alhaalta ei ole kuin yksi tie – ja se on ylöspäin.

Vaikka elämä potkii päähän, voi uskon itseensä palauttaa esimerkiksi ystävien tuen avulla. Silloin kun tuntuu, että ei onnistu missään asiassa, kannattaa ottaa yhteyttä kavereihin. He pystyvät vakuuttamaan ystävänsä siitä, että hän pysyyy mihin tahansa. Jokainen myrsky laantuu ajallaan ja tuo tullessaan tyynemmän sekä helpomman aikakauden.

Ihminen saattaa olla oman itsensä pahin vihollinen. Mikäli kulkee elämässään matalaa ja synkkää vaihetta, on aina hyvä muistaa omat voimavarat ja luottaa niihin. Kaikesta selviää, kunhan uskoo itseensä. Kauniita ja pieniä onnenaiheita voi löytää ympäriltä jatkuvasti. Vaikka rengas puhkeaa autosta tai talous on väliaikaisesti kuralla, voi päivän pelastaa maukas kupillinen kahvia tai aito nautinto oman rakkaan kainalossa.

Väliaikainen matalasuhdanne on normaalia elämässä. Ei kannata vaipua synkkyyteen vaan muistaa, että asioilla on tapana järjestyä aina. Ilmaiseksi harvoin saa mitään, joten oman onnen ja paremman elämän eteen on nähtävä myös vaivaa. Tarkoittaapa se sitten työtä rahatilanteen parantamiseksi, kuntoilua terveyden saavuttamiseksi tai uusia harrastuksia yksinäisyyden voittamiseksi, ei mikään tule eteen valmiina ilman jonkinlaista vaivannäköä.

Aina on hyvä palauttaa mieleen hetkiä, jolloin on oikeasti onnistunut. Jos on osannut tehdä elämästään onnellisempaa aiemminkin, niin miksi siinä ei onnistuisi myös myöhemmin? Joku varmasti rakastaa sinua ja olet tärkeä osa maailmankaikkeutta. Yksi hyvä neuvo on se, että murehtii elämässään ainoastaan niistä asioita, joille voi myös tehdä jotain. Silloin on hyvä syy aloittaa murhetta aiheuttavien asioiden muuttaminen jo tänään.

Lähde: Popsugar