Prinsessa Ruusunen seksuaalista ahdistelua? ”Nukkuvaa naista suudellaan”

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Seksuaalirikoksista ja seksuaalisesta ahdistelusta puhutaan tällä hetkellä enemmän kuin koskaan aiemmin. Naiset ovat ryhtyneet paljastamaan kokemuksiaan julkisesti. Myös monet julkisuuden henkilöt ovat saaneet osansa MeToo-kampanjoinnissa. Nyt eräs perheenäiti halusi kiinnittää ihmisten huomion lasten seksuaalikasvatukseen.

Sarah Hall oli lukenut kuusivuotiaalle pojalleen satua Prinsessa Ruususesta. Kirja oli saatu The Sun -sivuston mukaan esikoulusta kotiin, ja sen lukeminen kuului pojan opetukseen. Vaikka kyseessä onkin klassikkosatu, äiti oli huomannut, että kirja ei opeta pienille lapsille kovinkaan hyvää viestiä.

Sarah Hallin mukaan tarina ei enää istunut hyvin tähän päivään. Hän julkaisi Twitter-kanavallaan kuvan, jonka hän oli kirjan kuvituksesta napannut. Kuvassa mies suutelee sängyssä nukkuvaa naista. Hallin mielestä pikkulapsille ei saisi opettaa tarinan muodossa, että nukkuvaa naista saa suudella tai lähestyä millään tavalla ilman hänen suostumustaan.