Näyttelijätär seksuaalisesta häirinnästä: ”Miehillä oikeus flirttailla!”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kunnioitettu ranskalainen näyttelijätär Catherine Deneuve pitää seksuaalisen häirinnän ympärillä vellovaa kohua nykyajan puritanismina. Hänen mukaansa miehillä on luontainen oikeus iskeä naisia ja käyttäytyä machomaisesti ilman, että välttämättä syyllistyisivät seksuaaliseen häirintään, hyväksikäyttöön tai raiskaamiseen.

Joukko ranskalaisia naisia on kirjoittanut Le Monde -lehteen avoimen kirjeen, jossa pyöritellään päätä Me too -kampanjoinnin ylilyönneille. Keskustelu seksuaalisen häirinnän ympärillä on saanut kohtuuttomat mittasuhteet ja nykyisin kaikkea miesten käyttäytymistä pyritään tuomitsemaan aiempaa herkemmin.

Näyttelijätär ja sata muuta naispuoleista ranskalaistaiteilijaa tai kulttuurialan vaikuttajaa pitävät kampanjointia noitavainon kaltaisena ilmiönä, jossa jo pelkästä miehen tekemästä silmäniskusta vedetään ronskeja johtopäätöksiä, The Guardian uutisoi.

Le Mondessa julkaistu kirje on vastaisku feministeille. Heidän mukaansa hyvän asian puolesta kampanjointi on muuttunut miehiä pohjamutiin työntäväksi lynkkaamiseksi. Kaikki seksuaalinen vapaus on nyt kielletty.

Kirjeen allekirjoittaneiden mukaan kaikkien vähänkään flirttailevien tai seksuaalisesti uteliaiden miesten haukkuminen sioiksi ja heidän teurastamisensa muistuttaa entisaikojen puritanismia. Ihmisillä on heidän mukaansa luonnollinen halu seksuaalisten tarpeiden tyydyttämiseksi, mutta ei jokainen siihen suuntaan viittaava ele ole automaattisesti seksuaalista häirintää tai hyökkäämistä.