Sarjakakkaaja piinaa Oulua – uimahallin allas jouduttu toistuvasti sulkemaan

Ohhoh! · Tim Isokivi

Altaassa kelluva pökäle on viimeinen asia, johon uimahallissa toivoisi törmäävänsä. Oulussa tämä on kuitenkin ollut monille kammottavaa todellisuutta, sillä paikallista Raksilan uimahallia piinaa sarjakakkaajaksi kuvailtu henkilö.

Uimahallin isosta altaasta on viimeisen kuukauden aikana löydetty jo kolme kertaa ulostetta. Koska jätöksiä on löydetty lyhyen ajan sisään niin monesti, ei tapauksien uskota olevan vahinkoja. Allas on jouduttu sulkemaan jätöksen siivoamisen ja klooripitoisuuden nostamisen ajaksi.

Yle Oulun mukaan uima-altaaseen päätyvän kakan kerrotaan aiheuttavan ongelmia paitsi jätösten ällöttävyyden, myös niiden aiheuttaman tautiriskin ansiosta. Uimahallin isännöitsijä Jari Leviänkangas kertoo altaan siivoamisen olevan lisäksi aikaavievä prosessi. Siitä kärsivät uimahalliin muut asiakkaat.

Sarjakakkaaja ei ole ainoa erikoinen ongelma, johon Raksilan uimahallissa on törmätty. Miesten saunassa on liikkunut aikoinaan myös kiukaaseen toistuvasti virtsannut henkilö. Niin kutsuttu sarjakiuaskusija jäi kiinni muiden asiakkaiden valppauden ansiosta.