Sähkötupakka aiheutti palohälytyksen lentokoneessa – matkustajalle elinikäinen lentokielto

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

30-vuotias mies on saanut elinikäisen kiellon Spirit Airlines -yhtiön lennoille. Syynä on palohälytykseen johtanut sähkötupakan käyttö. Mies poltti sähkötupakkaa ensin Yhdysvaltojen Detroitista New Orleansiin matkalla olleen koneen matkustamossa.

Matkustajaa kehotettiin lopettamaan, minkä jälkeen hän siirtyi koneen vessaan. Mies jatkoi sähkösavukkeen käyttöä wc-tiloissa. Sen höyry laukaisi vessassa olevan palohälyttimen. Lentäjän täytyi laskea kone noin 10 000 metrin korkeuteen jotta palohälytys voitiin sammuttaa.

Matkustaja oli myös juonut omia juomiaan lennon aikana. Tekonsa seurauksena mies sai elinikäisen lentokiellon Spirit Airlines -yhtiön koneissa. Sakkorangaistukselta hän kuitenkin välttyi, uutisoi CNN.