Airbus valmistautuu robottien ohjaamiin matkustajakoneisiin

Digi Matkailu · Tim Isokivi

Tulevaisuuden lentokoneissa ei ehkä nähdä ihmislentäjiä, ainakaan Airbusin suunnitelmissa. Lentokoneita valmistava yhtiö on valmis korvaamaan lentäjät koneilla. Airbusin Christian Schererin mukaan yhtiö toivoo myyvänsä sähkö- tai hybridikoneita vuoteen 2035 mennessä.

Hän myös kertoo teknologian olevan valmis itseohjaavia lentokoneita varten. Osassa koneista saattaisi olla vain yksi lentäjä tekoälyn toimittaessa toisen pilotin virkaa. Schererin mukaan tällä hetkellä riippuukin puhtaasti lainsäätäjistä ja siitä, ovatko matkustajat valmiita lentämään robotin ohjaamalla koneella.

– Milloin suurista matkustajakoneista tulee itseohjaavia? Siitä keskustelemme viranomaisten ja asiakkaiden kanssa. Mitä tulee teknologiaan, emme näe esteitä sille, Scherer kuvailee Associated Pressin mukaan.