Rikkaat milleniaalit jättävät New Yorkin – kaupunki muuttui liian kalliiksi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman tunnetuimpiin kaupunkeihin lukeutuva New York tunnetaan myös kalleudestaan, sillä varsinkin keskeisillä paikoilla asuminen maksaa valtavia summia. Nyt korkeaksi noussut hintataso on johtanut ilmiöön, jossa rikkaat milleniaalit jättävät New Yorkin ja muuttavat muihin kaupunkeihin.

Viime aikoina New York on menettänyt SmartAssetin tutkimuksen mukaan nuoria asukkaita enemmän kuin mikään muu Yhdysvaltojen suurkaupunki. Nuoret aikuiset eivät kuitenkaan ole ainoa ihmisryhmä, joka on päättänyt muuttaa pois Isosta omenasta. Tavallisesti pienituloiset ja keskiluokka ovat reagoineet voimakkaasti nousseisiin hintoihin, mutta nyt myös rikkaat pankkiirit ovat päättäneet lähteä.

New Yorkista muutti vuodessa pois 14.915 alle 35-vuotiasta, joiden tulot olivat yli 100 000 dollaria vuodessa. Samaan aikaan vastaavia henkilöitä muutti New Yorkiin 10.048, joten heidän muuttotappionsa oli lähes 4.867 ihmistä. Määrä on verrannollisesti yli kaksinkertaisesti sen mitä esimerkiksi Illinoisista muutti pois, Business Insider kertoi. New York menetti muuttotappion vuoksi noin 8,4 miljardin dollarin verotulot.