Zombie-etana joutui karmivan loisen uhriksi – videosta jättihitti

Ohhoh! · Tim Isokivi

Luonnosta löytyy eliöitä, jotka vetävät vertoja hurjimpien kauhutarinoiden hirviöille. Nyt sekä järkytystä että ihmetystä on aiheuttanut zombie-etanaksi kuvailtu nilviäinen.

Biologi Mike Inouyen jakamalla viraalivideolla nähdään etana, jonka silmät sykkivät erikoisella tavalla. Hieman koomisenkin näyn taustalla on karmiva ilmiö, sillä etana on joutunut sen motoriset alueet ja silmät hallintaansa ottaneen leucochloridium paradoxum -loismadon uhriksi.

Inoyen mukaan loinen laittaa etanan silmät liikkumaan erikoisella tavalla, jotta ne muistuttaisivat toukkaa. Tavoitteena on saada lintu syömään etanan, jotta loismato voisi pesiä sen ruoansulatuskanavassa. Loisen munat puolestaan siirtyvät eteenpäin linnun jätösten mukana.