Ryöstö ja puukotus Oodi-kirjastossa – tekoa edelsi huumekauppa invavessassa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Keskellä Helsingin ydinkeskustaa sijaitsevan Oodi-kirjaston tiloissa tapahtui sunnuntaina noin kello 15:30 henkilöiden välinen välienselvittely. Tilanteessa käytettiin teräasetta, josta yksi henkilö sai vammoja. Uhri kuljetettiin sairaalahoitoon.

Epäiltynä on paikalta paennut pariskunta. Useassa eri mediassa on kerrottu, että teko tapahtui kirjaston invavessassa. Uhri sai apua vedettyään invavessan hätänarua.

Uhrilla todettiin olevan alkutietoja vakavammat vammat, ja tapausta tutkittiin alustavasti muun muassa tapon yrityksenä. Rikosnimike muuttui tutkinnan edetessä törkeäksi ryöstöksi. Poliisi epäilee pariskunnan pahoinpidelleen asianomistajaa ryöstääkseen tämän.

Helsingin keskustakirjasto Oodin johtaja Anna-Matia Soininvaara kertoi MTV Uutisille, että puukotus ei tullut yllätyksenä. Kirjaston wc-tilat ovat huumeidenkäyttäjien suosiossa. Soininvaaran mukaan vessoista löytyy päivittäin neuloja ja verisiä jälkiä.