Yliopisto-opiskelijat osallistuivat valmistujaisseremoniaan kauko-ohjattavilla roboteilla

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Koulujen valmistujaiset on monissa maissa peruttu koronakriisin vuoksi, eikä Japani ole poikkeus. Maassa on kuitenkin kehitelty uudenlaisia tapoja, joilla opiskelijat voivat edelleen juhlistaa valmistumista.

Tokion BBT-yliopiston opiskelijat osallistuivat valmistujaisseremoniaan etänä kotoaan käsin. He ohjailivat ylioppilaslakkeihin ja kaapuihin puettuja Newme-robotteja. Koneidensa äärellä olleiden opiskelijoiden kasvot näkyivät robottien päiden virkaa toimivilla näytöillä.

Kauko-ohjattavien Newme-robottien ansiosta valmistuneet pystyivät noutamaan diplominsa yliopiston rehtori Kenichi Ohmaelta. Reuters-uutistoimiston mukaan yliopisto toivoo muidenkin oppilaitosten ottavan mallia heidän tavastaan järjestää massatapahtumia turvallisella tavalla.