Kim Jong-Unin huhutaan kuolleen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Uutiset Pohjois-Korean hallinnosta leviävät heikosti suljetun maan sisäpuolella, saati sitten valtion rajojen ulkopuolelle. Nyt maan diktaattorin, King Jong-Unin kuolemasta on levinnyt huhuja jo toistamiseen tämän vuoden puolella.

Tuoreimpien väitteiden mukaan Kim Jong-Un olisi joko vaipunut koomaan tai kuollut kokonaan. Väitteet koomaan vaipumisesta ovat peräisin Etelä-Korean edesmenneen presidentti Kim Dae-jungin entiseltä neuvonantajalta, Chang Song-miniltä. Daily Mailin mukaan diktaattorin pikkusiskon, Kim Yo Jongin huhutaan olevan ottamassa vastaan osan hänelle kuuluneesta vallasta.

Chang Song-min on jopa spekuloinut Kim Jong-unin olleen koomassa huhtikuusta saakka ja maan johtajan viimeaikaisten julkisten esiintymisten olleen lavastettuja. Diplomaatin väitteitä on kuitenkin myös kuvailtu absurdeiksi Etelä-Korean mediassa. Kim Jong-unin kohtalosta liikkui huhuja ja spekulaatiota viimeksi huhtikuussa, jolloin hänen epäiltiin joutuneen kriittiseen tilaan tai kuolleen pieleen menneen sydänleikkauksen seurauksena.