NXIVM-seksikulttia rahoittanut perijätär tuomittiin – luksusasunnosta suoraan vankilaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Julkisuutta ja menestystä janoavia naisia riveihinsä värvännyt Keith Raniere ja hänen 14 avustajaansa ovat pyörittäneet vuosien ajan Yhdysvalloissa NXIVM-nimistä verkostomarkkinointiyritystä, joka myöhemmin paljastui seksikultiksi. Seksikultin toiminta rahoitettiin sekä sen jäsenten orjatyön ja kurssimaksujen että kahden rikkaan viskitislaamon perijättären, Clare ja Sara Bronfmanin jättiomaisuuden turvin.

Nyt Clare Bronfman on tuomittu yli kuuden vuoden pituiseen vankeusrangaistukseen. Nainen on ollut kotiarestissa omistamassaan luksusasunnossa. Hän omistaa myös oman saaren Fidzillä. Hän on ensimmäinen kultin viidestä vaikutusvaltaisimmasta avustajasta, joka sai tuomionsa. Muut odottavat vielä kohtaloaan, New York Post uutisoi.

Kultissa olleita naisia alistettiin, painostettiin ja käytettiin hyväksi. Heille luvattiin upeita uramahdollisuuksia. Todellisuudessa heidät pakotettiin toimimaan seksiorjina Keith Ranierelle. Koko vyyhti nivoutui näennäistieteen väitteiden ympärille, ja hyväuskoiset naiset joutuivat nopeasti loukkuun. Heidät pakotettiin laihduttamaan ja kuntoilemaan Ranieren naisihanteen mukaiseksi – eli anorektisen laihaksi. Yksi naisia kulttiin värvänneistä on Smallville-televisiosarjassakin nähty näyttelijätär Allison Mack.