Varastettu mopo liikenteessä Riihimäellä – omistaja löysi itse menopelinsä

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Samaan aikaan kun poliisiviranomaisia arvostellaan julkisesti saatetaan unohtaa, kuinka paljon he tekevät sellaista työtä, jota tavallinen kansalainen tuskin edes huomaa. Viranomaisten tehtävänä on ennen kaikkea yleisen järjestyksen ja turvallisuuden takaaminen.

Yleensä poliisia tulee siinä vaiheessa ikävä, kun oma Jopo varastetaan. Valitettavasti poliisien resurssit ovat kohtuuttoman pienet maassamme. Tämä tarkoittaa myös sitä, että kansalaisten tulee olla itse valppaana ja tarkkaavaisena esimerkiksi varastetun omaisuutensa takaisin saamiseksi. Näin kävi myös Riihimäellä.

Poliisi sai ilmoituksen kansalaiselta, joka oli tavoittanut aiemmin päivällä rautatieaseman parkista anastetun moponsa. Hän oli kohdannut myös mopolla ajaneen varkaan. Poliisipartio totesi anastuksesta vastanneen miehenalun olleen huumeiden vaikutuksen alainen. Hänet käytettiin verikokeessa. Partio totesi myös, että miehellä ei ollut ajo-oikeutta. Asiaa tutkitaan rattijuopumuksena, huumausaineen käyttörikoksena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta sekä moottorikulkuneuvon käyttövarkautena.