Lentävät taksit käyttöön Etelä-Koreassa jo vuonna 2025

Autot Digi · Tim Isokivi

Etelä-Korea pyrkii vähentämään pahoiksi paisuneita liikenneruuhkia futuristisella keinolla. Maassa suunnitellaan ihmismatkustajien kuljettamiseen tarkoitettujen lentävien taksien käyttöönottoa vielä aivan lähivuosien aikana.

Soulin Han-joen varrella järjestetyssä tilaisuudessa esiteltiin kiinalaisen EHang-yhtiön lentävää, itseohjaavaa eVTOL-laitetta. Käytännössä kyseessä on kerrallaan kahdelle matkustajalle suunniteltu isokokoinen drone. Laitteen kuljettaman lastin maksimipaino on 220 kiloa, ja se kykenee 130 kilometrin tuntinopeuteen.

Etelä-Korean liikenneministeriö kehittelee parhaillaan ilmaliikenteenhallintajärjestelmää, jonka avulla niin lentävien taksien kuin drone-kuriirienkin toimintaa maan ilmatilassa pyritään helpottamaan. Tavoitteena on aloittaa kaupalliset lentävät taksikyyditykset jo vuoteen 2025 mennessä. Ilmataksien kuvaillaan UPI-uutistoimiston mukaan vähentävän matka-aikaa Soulin keskustassa jopa 70 prosentilla autoihin verrattuna.