Australian ahkerin spermanluovuttaja poliisitutkinnassa – 23 lapsen isäksi vuodessa

Ohhoh! · Tim Isokivi

Alan Phanilla on jokseenkin epätavallinen maine Australian ahkerimpana spermanluovuttajana. Brisbanessa asuvasta miehestä on vuoden sisällä tullut 23 lapsen isä luovutustensa ansiosta. Nyt 40-vuotias Phan on joutunut poliisitutkinnan alaiseksi, sillä hänen epäillään rikkoneen maan lakia.

23 lasta on Daily Mail -lehden mukaan enemmän, kuin Australian Victorian laki sallii yhdeltä spermanluovuttajalta. Paikallisen lain mukaan yhteensä 10 naista, mukaanlukien hänen puolisonsa, saa hankkia lapsia saman luovuttajan siemennesteen avulla. Phanilla on myös kaksi omaa lasta vaimonsa kanssa.

Lapsettomuusklinikoiden mukaan Phan on luovuttamut spermaansa heidän rekistereiden ulkopuolella. Mies on itse kuvaillut spermanluovuttamista harrastukseksi, mutta kertoo sen tuntuvan täysipäiväiseltä työltä. Hänen täytyy nimittäin pidättäytyä seksistä, treenata kuntosalilla päivittäin ja syödä runsaasti vitamiineja pitääkseen huolen siittiöidensä hyvinvoinnista.