Autolainojen korkokustannuksissa hurjia eroja – jopa 5 300 euroa

Autot Lifestyle · Terhi Piiroinen

Talousaiheinen verkkosivusto Korkovartija.fi, jonka sisältä keskittyy erilaisten lainatuotteiden vertailuun ja oman taloudenhallinnan oppaisiin. Taloussivusto selvitti helmikuussa 2021 autolainojen hinnat laittamalla järjestykseen 17 pankin ja rahoituslaitoksen vakuudettomat lainavaihtoehdot.

Tutkimuksessa vertailtiin kustannuksia 10.000 euron autolainalle viiden vuoden, eli 60 kuukauden maksuajalle. Vertailun mukaan edullisin autolaina löytyi Aktian kivijalkapankista, ja se oli kokonaiskuluiltaan 46,3 prosenttia halvempi kuin kallein vaihtoehto. Euroissa tämä tarkoitti 5.316 euron erotusta.

Pienin todellinen vuosikorko oli 5,71 prosenttia, kun kallein taas oli 25,16 prosenttia. Myös luoton avausmaksuissa oli merkittäviä eroja, sillä osan pystyi avaamaan maksuttomasti ja joissakin oli usean sadan euron palvelumaksu. Lisäksi tilinhoitomaksuissa oli eroja, kun edullisin oli ilmainen ja kallein yli 12 euroa kuukaudessa.

– Pienimmän ja suurimman kuukausilyhennyksen ero oli 87 euroa, Korkovartija kertoo.

– Autoliikkeiden tarjoamia rahoitusvaihtoehtoja ei otettu huomioon varsinaisessa vertailussa, koska autoliikkeet tarjoavat osamaksuvaihtoehtonsa aina yhteistyössä tiettyjen pankkien kanssa. Valtaosa näistä pankeista oli tässä vertailussa mukana.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.