Olympiauimari paljastui huumepomoksi – piilotti metamfetamiinia kynttilöiden sisään

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Australialainen olympiauimari Scott Miller on toiminut poliisin epäilysten mukaan huumeliigan pomona Sydneyssä. Hänen on kerrottu salakuljettaneen rikoskumppaninsa kanssa metamfetamiinia kynttilöiden sisällä peräti kahden miljoonan dollarin arvosta.

Salakuljetusrinki paljastui, kun poliisi takavarikoi tammikuussa tehdyn ratsian yhteydessä kahdeksan huumeilla täytettyä kynttilää. Huumeita jaettiin koko Etelä-Walesin alueelle. Poliisit takavarikoivat kotietsintöjen yhteydessä kilon heroiinia, 75.000 dollaria käteistä ja runsaasti eletroniikkaa, kuten matkapuhelimia, CBS uutisoi.

Australiaa vuonna 1996 Atlantan olympialaisissa edustanut Scott Miller voitti hopeaa sadan metrin perhosuinnissa ja pronssia sadan metrin viestissä. Hänellä on rikosrekisteri huumausianerikoksista jo ennen tätä tapausta. Poliisi kuvailee organisaatiota ammattimaisesti johdetuksi ja taloudellisesti varakkaaksi huumeliigaksi.