Historian kovin känni – rattijuopon veressä 7,78 promillea

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen Oregonissa on mitattu kaikkien aikojen suurin promillemäärä rattijuopuneelle. Kyseessä on 28-vuotias Nathan Danzuka, jolle tehty verikoe osoitti veren alkoholimäärän olleen 7,78 promillea. Alueen rattijuopumuksen raja on kymmenen kertaa pienempi.

Poliisi etsi ihmiseen perjantai-iltana Ford Explorerin kanssa törmännyttä miestä. Auto tavoitettiin Madrasin kaupungista. Ratin takana oli Nathan Danzuka, joka pidätettiin ja kuvailtiin poliisiraportissa erittäin päihtyneeksi. Mieheltä otettiin verikoe, The Smoking Gun uutisoi.

Sairaalan laboratoriotulosten mukaan mies rikkoi promillemäärällään maansa ennätyksen. Aiempi ennätys oli samassa osavaltiossa asuneen naisen nimissä, kun hänen promillemääränsä oli 7,2 promillea. Joidenkin lähteiden mukaan suurin elävältä ihmiseltä koskaan mitattu veren alkoholipitoisuus on 9,14 promillea.