Drone kuvasi tulivuoren laavavirtaa – sitten se lensi sulaan laavaan

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Islannissa todistettiin taannoin vaikuttavaa luonnonilmiötä Fagradalsfjall-tulivuoren purkauduttua. Nyt purkauksesta on julkaistu näyttävää videomateriaalia, jonka kuvaaminen koitui lopulta tulivuoren yläpuolella lennätetyn dronen kohtaloksi.

Youtubessa julkaistulla videolla Joey Helms on lennättänyt kameralla varustetun drone-lennokin aivan tulivuoren läheisyyteen. Kamera kuvaa laavavirtaa ja lähestyy tulivuoren kraateria, kunnes se päätyy lopulta liian lähelle pulppuavaa laavaa ja putoaa alas. Helmsin onneksi kamera ehti ikuistaa miltei ainutlaatuista videomateriaalia luonnonilmiöstä.

– Näiden laitteiden lennättäminen tulivuorten ympärillä on haastavaa, sillä ne erittävät turbulenssia aiheuttavia kuumia kaasuja ja kohti satavia kuumia kiviä, Joey Helms kuvaili Reuters-uutistoimiston mukaan.