Rakastettu kirjailija Laila Hirvisaari on kuollut 83-vuotiaana

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomen luetuimpiin kirjailijoihin lukeutunut Laila Hirvisaari on kuollut. Kirjailija oli menehtyessään 83-vuotias. Pitkän ja merkittävän uran suomalaisen kirjallisuuden parissa tehnyt Hirvisaari kuoli kotonaan Helsingissä keskiviikkona 16. kesäkuuta.

Laila Hirvisaari erikoistui urallaan historiallisiin romaaneihin. Hänen tunnettuja töitään edustavat muun muassa Lappeenrannasta kertova Lehmusten kaupunki -sarja ja Karjalankannaksen asukkaiden elämää vuosina 1920-1940 kuvaava Kannas-sarja.

Esikoisromaaninsa vuonna 1972 julkaissut Hirvisaari ehti elämänsä aikana julkaista peräti 41 romaania. Niistä monet ovat nousivat myydyimpien suomalaisten romaanien joukkoon, ja Hivisaari voitti uransa aikana muun muassa Pro Finlandia -mitalin ja Veijo Meri -palkinnon. Hänen tuotantonsa pohjalta on myös tehty elokuva-, televisio- ja näytelmäsovituksia.