Suomalaisia varoitetaan huijausviesteistä: ”K-Supermarket on yrittänyt tavoittaa”

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Erilaiset tekstiviestihuijaukset ovat olleet viime vuosina hälyttävän yleisiä. Nyt Kesko on varoittanut suomalaisia jälleen uudesta huijauskampanjasta, jossa ihmisiä lähestytään esimerkiksi K-Supermarketin nimissä.

Huijausviestit saattavat alkaa esimerkiksi sanoin ”K-SuomerMarket on yrittänyt tavoittaa sinua kesäkuun arvonnasta”. Vastaanottajalle luvataan palkintoa, jonka lunastamiseksi häneltä pyydetään lähetyskulujen maksamista ja maksukortin tietoja. Kyseessä on Keskon mukaan niin kutsuttu tilausansa, jossa luottokortilta veloitetaan kuukausittain toistuvia kuluja.

Keskon mukaan K-kauppojen kilpailut, arvonnat ja palkintojen lunastukset eivät ole koskaan maksullisia, eikä tietoja pyydetä koskaan oudon näköisten linkkien avulla. Huijatuksia joutuneita kehotetaan ottamaan yhteyttä kuluttaja-asiamieheen. Mikäli huijareille on jo hetinyt antamaan luottokortin numeron, on syytä olla yhteyttä omaan pankkiin tai luottokorttiyhtiöön aiheettomien maksujen estämiseksi.