Valtionhallinnon verkkoyhteyksissä ongelmia – vaikuttaa muun muassa Verohallinnon palveluihin

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Valtionhallinnon tietojärjestelmissä ilmeni perjantaina laajamittaisia ongelmia. Ongelmat ovat vaikuttaneet paitsi valtionhallinnon sisäisiin järjestlemiin, myös monien valtion virastojen asiakaspalveluihin.

Verkko-ongelmien vuoksi asiakkaat eivät ole päässeet käyttämään esimerkiksi Verohallinnon palveluihin, kuten Omaveroon tai puhelin- ja chat-palveluihin. Valtionhallinnon sisällä ongelmia on puolestaan ilmennyt Helsingin Sanomien mukaan esimerkiksi sähköposteissa sekä etä- ja videoneuvotteluyhteyksissä.

Tietojärjestelmien ongelmien taustalla ei ole esimerkiksi palvelunestohyökkäys, vaan taustalla vaikuttaisi olevan huomattavasti arkisempi tapahtuma. Telian viestinnän mukaan ongelma johtuu kaivinkoneella rakennustyömäälla katkaistusta valokuitukaapelista.

Ongelma saattaa vaikuttaa paikallisesti myös kuluttaja-asiakkaiden laajakaistayhteyksiin. Telian mukaan ongelma saadaan todennäköisesti korjattua perjantaina noin 17:30.