Hollannin poliisi takavarikoi kymmenien miljoonien kokaiinilastin – oli naamioitu puuhiileksi

Ohhoh! · Tim Isokivi

Hollannista on kantautunut tapaus, jossa maahan on yritetty salakuljettaa kokaiinia puuhiileksi naamioituna. Huumelastin arvo katukaupassa olisi saattanut kohota viranomaisten mukaan kymmeniin miljooniin euroihin.

Rotterdamin satamaan Etelä-Amerikasta saapuneessa laivassa oli kontteja, jotka pitivät sisällään 2 000 pussillista puuhiiltä. Röntgenkuvaus ja huumekoirat paljastivat osan hiilipusseista sisältäneen kokaiinia. Huumelasti paljastui osana Hollannin ja Irlannin poliisivoimien yhteisiä tutkimuksia.

CNN-uutissivuston mukaan poliisit uskovat, että salakuljettajien tavoitteena oli toimittaa osa kokaiinista Irlantiin. Viranomaisten mukaan huumeiden arvo katukaupassa olisi saattanut olla jopa 35 miljoonaa euroa.