Laskettelijat äänestivät: Kouvolan Mielakka on Vuoden lähikeskus

Matkailu · Terhi Piiroinen

Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry palkitsi jäseniään ja palkintoraadin johtajana toimi Visit Finlandin johtaja Kristiina Hietasaari. Hietasaaren lisäksi raatiin kuului matkailun, median ja eri lajiliittojen edustajia. Viime vuoden tapaan palkinnot julkaistiin koronarajoitusten vuoksi syksyllä, kun normaalisti palkinnot jaetaan heti kauden päätteeksi yhdistyksen kevätkokouksessa.

Kouvolassa sijaitseva Mielakka voitti Vuoden lähirinteen -tittelin. Valintaraati totesi valintaperusteissaan, että Mielakka on jatkuvasti kehittyvä rinnekeskus, jonka positiivinen ja aktiivinen toiminta välittyy myös Kouvolan ulkopuolelle yltävänä yhteisöllisyytenä. Mielipiteensä kyselyssä kertoi yli 4.000 laskettelijaa.

– Mielakka tekee aktiivista ja monipuolista työtä alamäkikulttuurin edistämiseksi. Keskus on kokoonsa nähden ilahduttavan monipuolinen ja henkilökunta on luonut keskukseen rennon sekä turvallisen ilmapiirin. Kuluttajakyselyn kommentti kuvastaa hyvin paikallisten laskijoiden suhdetta keskukseen: ”Mielakkaan ei tarvitse lähteä, vaan sinne voi tulla.”, Hietasaari toteaa.