Ruotsalaiset rikollisjengit toimivat jo aurinkorannoilla – kidnappauksia, rahanpesua, huumeita

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Los Suecos -niminen rikollisjärjestö kylvää kauhua Espanjassa. Nimi tarkoittaa ruotsalaisia ja ryhmä operoi kidnappauksia, rahanpesua, huumekauppaa ja räjähdeonnettomuksia. Jengiä syytetään noin 20 murhasta Ruotsissa.

Ruotsissa on kuollut ampuma-aserikoksiin noin 200 ihmistä kuluneen viiden vuoden aikana. Trendi on nyt levinnyt jengiläisten mukana Espanjaan, jossa rikolliset voivat olla lähempänä huumekaupan alkulähteitä. Ruotsalaiset rikollisjärjestöt vaikuttavat erityisesti Costa del Solin alueella, El Pais -lehti uutisoi.

Jengit ovat tunnettuja äärimmäisestä väkivaltaisuudesta ja sen jäseniä on kaikissa yhteiskuntaluokissa. Esimerkiksi Marbellan pormestarin ruotsalainen aviomies ja poika pidätettiin tänä vuonna helmikuussa huumekaupasta ja rahanpesusta. Espanja on myös korruptoinut, mikä helpottaa rikollisten työtä.