Resepti: Helpot ja nopeat vaniljaviinerit pakastetaikinasta

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Markkinoille on tulossa viinereiden valmistamiseen tarkoitettua valmistaikinaa. Tämä jos mikä mullistaa kahvipöytien tarjoiltavat ja perheenäidin paineet leipomisesta. Valmiit ainesosat nopeuttavat prosessia.

Helpot ja herkulliset viinerit syntyvät Myllyn Paras Wienertaikinasta sekä Valio vaniljakreemistä. Valmistusaika on reilu tunti, josta varsinaista leipomista on ainoastaan 20 minuuttia. Reseptillä syntyy 10 viineriä.

Ainesosat:1 pkt Wienertaikinaa 500 g1 kananmuna1 prk Valio vaniljakreemiäViimeistelyyn tomusokeria

Valmistusohje:1. Levitä jäiset taikinalevyt pellille leivinpaperin päälle ja anna sulaa n. 20 min.2. Leikkaa levyt keskeltä kahtia neliöiksi ja taittele kulmat keskelle.3. Anna koota liinan alla n. 40–50 min.4. Voitele kohonneet viineriaihiot kevyesti kananmunalla. Lusikoi tai pursota aihioiden keskelle vaniljakreemiä.5. Paista uunissa 225 °C n. 12–15 min.6. Viimeistele valmiit vaniljaviinerit tomusokerilla.

Resepti: Myllyn Paras Oy