Viro tiukentaa koronarajoituksia – koronapassia vaaditaan yhä useammassa eri tilanteessa

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Koronatilanne on Virossa huonontunut, minkä seurauksena maassa on otettu käyttöön tiukennetut rajoitukset. Jatkossa koronapassi vaaditaan yhä useammassa eri yhteydessä, eikä sellaiseksi kepaa enää pelkkä negatiivinen testitulos.

Ilman koronapassia ei Virossa pääse esimerkiksi ravintoloihin, baareihin, konsertteihin, urheilutapahtumiin, teattereihin, elokuviin tai museoihin. Koronapassiksi kelpaa Viron yleisradion mukaan vain todistus täydestä rokotussuojasta tai puolen vuoden sisällä sairastetusta koronasta. Alle 18-vuotiailta ei koronapassia vaadita.

Myös kasvomaskien käyttö muuttuu pakolliseksi Viron joukkoliikenteessä, kaupoissa ja muissa julkisissa tiloissa, joihin koronapassia ei vaadita. Maskiksi ei enää riitä suun ja nenän peittävä huivi tai visiiri. Maskipakko ei koske alle 12-vuotiaita.

Virossa ei ole määrätty maahantuloa koskevia uusia rajoituksia, joten maahan voi jatkossakin saapua myös tuoreella negatiivisella testituloksella. Virossa on ollut viimeisten kahden viikon aikana noin 1 238 uutta tautitapausta 100 000 asukasta kohden. Tähän saakka molemmat rokoteannokset on saanut maan asukkaista noin 55 prosenttia.