Taylor Swift sai yllättävän kunnian – tuhatjalkaislaji nimettiin tähden mukaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Uusia kasvi-, eläin- ja sienilajeja nimetään toisinaan kuuluisuuksien mukaan. Kyseessä on usein biologien tapa osoittaa kunniaa fanittamilleen tähdille.

Yhdysvalloissa löydetty tuhatjalkaislaji on nimetty Taylor Swiftin mukaan. Tennesseen osavaltiossa elävä kaksoisjalkainen sai latinankieliseksi nimekseen Nannaria swiftae. Nimen antanut tutkija Derek Hennen tunnustautuu Swiftin faniksi.

Hennen kertoo Rolling Stone -lehdelle Taylor Swiftin musiikin auttaneen häntä vaikeina aikoina, joten tuhatjalkaisen nimeäminen oli keino kiittää laulaja-lauluntekijää. Kaksoisjalkaista on myös toistaiseksi tavattu vain Tennesseessä, josta myös Swift on kotoisin. Tutkija kertoo viettäneensä kollegoineen yhteensä viisi vuotta etsien uusia tuhatjalkaislajeja Appalakkien vuoristossa.