Pohjois-Korea arvostelee Yhdysvaltoja: ”Onnettomassa jamassa”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Pohjois-Korea on kommentoinut Yhdysvaltojen ihmisoikeuksia Maan mukaan viimeisimmät joukkoampumiset ovat osoittaneet, että ihmisoikeuksissa on tehty surkean tilan ennätys. Uutisen kommentista tekee se, että Pohjois-Koreaa on arvosteltu ihmisoikeuskysymyksissä kautta maailman sivun.

Korean demokraattisen kansantasavallan mukaan Pohjois-Korean ulkoministeriö on moittinut Yhdysvaltojen ihmisoikeustilannetta. Ministeriön mukaan tilanne on kurja. Kommentilla viitataan muun muassa teksasilaisen peruskoulun joukkoampumiseen.

– Syynä on Yhdysvaltojen kurja ihmisoikeustilanne, jossa lapset menettävät henkensä aseisiin liittyvissä rikoksissa. Uhka on läsnä kaikkina aikoina, kun he ovat kehittymässä aikuisuuteen, kommentissa sanotaan ja jatketaan:

– Kaikista näistä tosiseikoista huolimatta Yhdysvallat poimii usein virheitä muiden maiden ihmisoikeustilanteesta. Yhdysvaltojen olisi parempi hoitaa omat moraalittomuudet a turmeltuneet asiansa kuntoon ennen muiden asioihin sekaantumista.

Korean demokraattinen kansantasavalta saattaa viitata sekaantumisella USA:n asevaihtoon Ukrainan kanssa Venäjää vastaan. Venäjä on yksi Pohjois-Korean harvoista liittolaisista.