Estonia-sarjan näyttelijät julki – jättituotannon kuvaukset alkoivat kesäkuussa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Euroopan pahimmaksi laivaonnettomuudeksi nimetystä autolautta Estonian uppoamisesta on työn alla tv-sarja. Sarjaa on kuvailtu sekä kalleimmaksi Suomessa koskaan tuotetuksi draamasarjaksi että C Moren tähän asti mittavimmaksi alkuperäistuotannoksi.

Estonia-sarjan näyttelijäkaartissa ovat mukana Suomesta muun muassa Jussi Nikkilä, Pelle Heikkilä, Pertti Sveholm ja Hannes Suominen. Ulkomailta mukana ovat esimerkiksi Silta-sarjasta tunnettu ruotsalainen Anders Mossling, Dexter-sarjassa näytellyt Katia Winter ja Kunniattomat paskiaiset -elokuvassa näytellyt saksalainen Arndt Schwering-Sohnrey.

C Moren tiedotteen mukaan Estonian kuvaukset alkoivat kesäkuussa Belgiassa vesikohtauksiin erikoistuneella studiolla Belgiassa. Sarjaa kuvataan lokakuun loppuun asti myös Suomessa, Virossa, Ruotsissa ja Turkissa.

Vuonna 2023 C More -palvelussa nähtävän Estonian ohjaavat Snabba Cash -sarjaa ohjannut ruotsalainen Måns Månsson ja Sorjonen-sarjaa ohjannut Mikko Oikkonen. Vastaavina tuottajina toimivat niin ikään Sorjosta työstäneet Matti Halonen ja Johannes Lassila.