Yhdysvaltojen laivaston jättimäinen alus vierailee Suomessa – mukana tuhansia sotilaita

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen laivaston maihinnousutukialus USS Kearsarge vierailee Suomessa. Merivoimien tiedotteen mukaan alus saapuu Helsingin Hernesaareen perjantaina 5. elokuuta.

USS Kearsarge on 257 metriä pitkä Wasp-luokan alus. Sen kyydissä on muun muassa useita helikoptereita ja pienempiä maihinnousualuksia. Lisäksi aluksen kyydissä on sen miehistö sekä jopa 2 000 merijalkaväen ja laivaston sotilasta.

Vierailun jälkeen alus siirtyy ensi viikolla harjoittelemaan pohjoiselle Itämerelle ja Hangon seudulla Merivoimien kanssa. Mukana ovat myös Yhdysvaltojen laivaston aluksen USS Arlington ja USS Gunston Hall. Harjoitukset päättyvät 19. elokuuta.

USS Kearsargessa ei Merivoimien tiedotteen mukana järjestetä vierailun aikana yleisöesittelyjä. Alus on vieraillut aikaisemmin tänä vuonna muun muassa Tallinnassa ja Tukholmassa.