54 vuotta sitten kadonnut lompakko palautettiin omistajalleen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Joskus lopullisesti kadonneiksi luullut esineet päätyvät takaisin omistajilleen vielä vuosikymmeniä myöhemmin. Eräs yhdysvaltalainen nainen sai yllätyksekseen takaisin lompakon, jonka hän hukkasi teini-ikäisenä yli puoli vuosisataa sitten. Länsi-Virginiassa asuva Sharon Day oli 16-vuotias, kun hän kadotti lompakkonsa koulun tansseissa vuonna 1968.

Hän ei uskonut enää näkevänsä lompakkoa sisältöineen enää koskaan. Koulu suljettiin vuonna 2019. Vanhaa koulurakennusta remontoineet urakoitsijat tekivät taannoin yllättävän löydön. Ilmastointiputken sisältä putkahti ulos vanha lompakko. Vuosikymmenten ajan kiinni olleen putken sisältä löytyi WVVA-TV-uutissivuston mukaan myös muun muassa vanhoja lippuja nyrkkeilyotteluun.

Urakoitsijayrityksen omistaja Bradley Scott alkoi etsimään lompakon omistajaa sosiaalisessa mediassa. Koska lompakko sisälsi muun muassa henkilöllisyyskortin, oli Sharon Dayn paikantaminen lopulta helppoa. Kadonneen lompakon löytymisestä yllättynyt Day suunnittelee säilövänsä lompakon sisällön leikekirjaan muiden muistojen joukkoon.