Vappuaattona juhlitaan railakkaasti ja seuraavana päivänä nautiskellaan muhkealla brunssilla. Vapunpäivän brunssilla on perinteisesti silliä monessa eri muodossa. Aterian voi kattaa joko sisälle tai säiden salliessa myös ulos.
– Monen vappuperinteeseen kuuluu kiinteästi silliaamiainen eli sillis. Vappu onkin suomalaisten yksi suurimmista silliruokien sesongeista yhdessä joulun ja juhannuksen kanssa, Pro Kala ry vinkkaa.
Sillikaviaari ja uudet perunat:
2 matjessillifileetä
1 keltasipuli hienonnettuna
1 pieni omena kuutioituna
2 kovaksi keitettyä kananmunaa karkeana silppuna
2 rkl kotimaista väkevää sinappia
100 g créme fraîchea
puolikas puntti tilliä varsineen hienonnettuna
Leikkaa silli reiluiksi kuutioiksi ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Tarjoa keitettyjen uusien perunoiden kanssa.
Voit lukea Starassa myös lisää tähän kyseiseen artikkeliin liittyvistä aiheista, kuten peruna, Vappu tai laajemmin aihealueesta Lifestyle Ruoka.